Specijalna Promocija 3 Robert Wilson - Exhibition

Banner
Home ART Exhibitions Robert Wilson - Exhibition
Robert Wilson - Exhibition PDF Print E-mail
Written by art   
Wednesday, 03 October 2012 20:46

5. Zagrebi!festival i Galerija Klovićevi dvori u nastavku jesenske sezone najavljuju izložbu jednog od vodećih umjetnika druge polovice 20. stoljeća - Roberta Wilsona.

Od 8.10 do 18.11. 2012. predstavit će Wilsonove radove iz serije videoportreta slavnih osoba i životinja - ‘Video portreti’, kojima autor nastavlja svoja portretna istraživanja sa samih početaka video umjetnosti.

Robert Wilson slavni je američki kazališni redatelj i multimedijalni umjetnik. Zadnjih nekoliko desetljeća ovaj inovativni autor prepoznat je kao jedan od ključnih protagonista međunarodne umjetničke scene. Po prvi puta u regiji Zagrebi! festival i Galerija Klovićevi dvori predstavljaju publici Roberta Wilsona kao likovnog umjetnika radovima koji su spoj visoke tehnologije i klasične umjetničke teme – portreta. Upravo ovom izložbom, koja predstavlja recentne radove jedne od najvećih ikona međunarodne umjetničke scene, Galerija Klovićevi dvori postaje nezaobilazno mjesto na regionalnoj likovnoj sceni.

 

 

Tema 5. Zagrebi! Festivala je umjetnik i njegovo nasljeđe. Što umjetnik ostavlja iza sebe na korist ili teret zajednici? Da li je to zbirka koja teži mauzolejskome tretmanu koji nastavlja trošiti javna sredstva slaveći nakon smrti egocentrično umjetničko biće nastavljajući ga time uzdizati na pijedestal? Može li to biti i institucija otvorenog tipa koja stvara nove vrijednosti i koja je za života umjetnika financirana isključivo njegovim radom, osobnim sredstvima i filantropijom?

 

Izložba Roberta Wilsona koprodukcija je Zagrebi! festivala i Galerije Klovićevi dvori.

 

RASPORED 8.10.2012.
18:30 - 19:15 - šetnja kroz izložbu sa novinarima uz prisutnost g. Roberta Wilsona
19:30 - 20:00 - pozdravni govori
20:00 - formalno otvorenje
Last Updated on Wednesday, 03 October 2012 20:48
 

Add comment


Security code
Refresh

Translate

Who's Online

We have 40 guests online

feed-image Feed Entries


Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS./ AFA alge / Zagrepčani / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare i knjigoljupce