Specijalna Promocija 3 Klape u tvrđavi Revelin

Banner
Home Music Concerts Klape u tvrđavi Revelin
Klape u tvrđavi Revelin PDF Print E-mail
Written by art   
Saturday, 15 December 2012 21:48

KLAPSKOM PJESMOM SVEČANO OBILJEŽENO UPISIVANJE KLAPSKE PJESME NA UNESCO-ov POPIS NEMATERIJALNE KULTURNE BAŠTINE


Dubrovnik, 15. prosinca – Koncertom u tvrđavi Revelin, u Slanici, u subotu 15. prosinca s početkom u 19:00 sati proslavljeno je upisivanje klapskog pjevanja na UNESCO-ov reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Na koncertu u organizaciji Festivala Aklapela nastupile su klape FA Linđo, Kaše, Kumpanji i Subrenum, inače klape sudionice 2. izdanja festivala Aklapela koji će se održati od 05.-07. travnja 2013. godine.

U društvu ponajboljih klapa iz naše županije publika je uživala u programu a capella klapske pjesme.  Osim narodnih, izvornih klapskih pjesama, na repertoaru klapa su se, prigodno, našle i božićne skladbe.

Koncert je otvorila klapa Kaše, ovogodišnji apsolutni pobjednici Omiškog Festivala sa klapskim klasikom „Na me pogled svoj obrati“. U nastavku programa nastupile su klapa Kumpanji iz Blata na Korčuli, zatim višetruke nagrađivane klape - žensku klapu FA Linđo i Subrenum.

Koncert je prigodno završen poznatom božićnom pjesmom koje su izvele sve klape – U sve vrijeme godišta.

Klapsko pjevanje upisano je na UNESCO-ov reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva 05. prosinca 2012. na sedmom sastanaku Međuvladinog odbora za nematerijalnu kulturnu baštinu koji se održao u Parizu od 3. do 7. prosinca 2012.

Festival AKLAPELA pokrenut je 2012. godine kao autorski projekt agencije Dubrovnik PartneR, s  dr.sc. Joškom Ćaletom kao umjetničkim voditeljem Festivala. Autoritet u hrvatskom klapskom svijetu i šire, dr.sc. Joško Ćaleta bio je jedna od ključnih osoba koja je pripremala kandidaturu klapske pjesme za spomenuti UNESCO-ov popis.

 

Add comment


Security code
Refresh

Translate

Who's Online

We have 24 guests online

feed-image Feed Entries


Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS./ AFA alge / Zagrepčani / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare i knjigoljupce