Specijalna Promocija 3 JAVNO ČITANJE - KONCERTNO IZVOĐENJE DRAME MINETTI

Banner
Home The News JAVNO ČITANJE - KONCERTNO IZVOĐENJE DRAME MINETTI
JAVNO ČITANJE - KONCERTNO IZVOĐENJE DRAME MINETTI PDF Print E-mail
Written by art   
Wednesday, 30 January 2013 19:37

U suradnji s Teatrom Erato / KIC kazalište

Po prvi puta u Hrvatskoj javno čitanje – koncertno izvođenje drama.Velika imena hrvatskog glumišta, okušat će se u ovoj u europskim kazalištima iznimno popularnoj, a do sada kod nas neizvođenoj dramskoj vrsti...

Petak, 01. veljače 2013. u 19 sati

JAVNO ČITANJE - KONCERTNO IZVOĐENJE DRAME MINETTI

Stari glumac Minetti, nakon trideset godina izbivanja sa scene, čeka, u predvorju hotela u Ostendeu, direktora teatra, koji mu je ponudio da još jednom odigra kralja Leara. Silvestarska je večer. Svi luduju, a on čeka. Slučajnim prolaznicima razlaže svoj život... pita se o smislu teatra i čeka.Vani pada snijeg. Večer prolazi. Sudbina kralja Leara, koji je velikodušno razdao sve, ponavlja se na velikom glumcu.

Jedna od posljednjih velikih drama austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda.

Glume:

Perica Martinović
Dragan Despot
Zdenko Jelčić

Izvedbom Minettija otpočinje zajednički projekt Kulturno informativnog centra i teatra Erato: Javno čitanje – koncertno izvođenje drama, kao jedinstven primjer javnog čitanja u Hrvatskoj neizvođenih drama. Radi se o skraćenom izvođenju dramskih tekstova u kojem će učestvovati oko tri glumaca u okviru jedne predstave, pri čemu jedan glumac može tumačiti više uloga. Također,  sudjelovat će i narator.

Premda se radi o skraćenom izvođenju, zadržani su svi esencijalni elementi drame. Na taj način promoviraju se autori drama, dok će se glumci okušati u jednoj, do sada kod nas neizvođenoj, dramskoj vrsti, na isti način kako je to uobičajeno u kazalištima diljem Europe (npr. Schauspielhaus Zürich, Schauspielhaus Wien, Schauspielhaus Hamburg itd.).

U koncertnom izvođenju drama sudjelovat će slijedeći glumci: Dragan Despot, Boris Svrtan, Zdenko Jelčić, Zlatko Ožbolt, Duško Valentić, Uršula Raukar, Doris Šarić Kukuljica, Perica Martinović, Alma Prica, Rene Medvešek, Joško Ševo.

Previđena je i suradnja sa Akademijom dramskih umjetnosti i Muzičkom akademijom, tako da će se u ovom zanimljivom projektu moći okušati i mladi, neafirmirani autori.


Slijedeće je na repertoaru javno čitanje drame O gnjidama i glumcima, autora Jose Sanchis Sinisterra, 1. 3. 2013. u 20 sati.

Vizualni identitet projekta potpisuju mlade hrvatske dizajnerice Dora Bilić i Tina Muller, sa prepoznatljivim crvenim balonima.

Zdenko Jelčić je naš poznati dramski i filmski glumac. Završio je Akademiju za film,Tv i kazalište u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Preko 60 uloga u teatrima u Zagrebu, Dubrovniku, Zadaru, Zenici i festivalima u Dubrovniku, Zadru , Puli, Sisku.
U Schauspielhausu u Zürichu odigrao niz zapaženih uloga.
Također, ima i impresivnu filmsku bibliografiju.

Dragan Despot (Mostar, 14. srpnja 1956. - ) dramski i filmski glumac. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1981. godine u klasi profesora Tonka Lonze. Prvi profesionalni angažman dobio je u Gradskom kazalištu Trešnja. Kasnije radi u Gradskom kazalištu Komedija, nedugo poslje 1983. godine član je ansambla Drame HNK u Zagrebu.

Perica Martinović - Rođena u Dubrovniku 16.05.1955. godine. Nakon završene gimnazije upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu i 1978. diplomira u klasi prof. Joška Juvančića. Od tada, kao slobodna dramska umjetnica radi sve do ulaska u agažman GDK «Gavella», 1. lipnja 2006.

 

Add comment


Security code
Refresh

Translate

Who's Online

We have 40 guests online

feed-image Feed Entries


Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS./ AFA alge / Zagrepčani / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare i knjigoljupce