Specijalna Promocija 3 Megazvijezda stripa Igor Kordej u Booksi, utorak, 19.2. u 19h

Banner
Home The News Megazvijezda stripa Igor Kordej u Booksi, utorak, 19.2. u 19h
Megazvijezda stripa Igor Kordej u Booksi, utorak, 19.2. u 19h PDF Print E-mail
Written by art   
Friday, 15 February 2013 08:34

U utorak, 19. veljače u 19 sati, u sklopu tribine Strip-tease Matka Vladanovića, u Booksi će gostovati Igor Kordej, čuveni strip crtač čiji se originali ilustracija i stripova nalaze u privatnim i javnim kolekcijama po cijelom svijetu, od Washington Library of Congress, do ureda Georgea Lucasa.

Od kraja sedamdesetih, kao član slavnog Novog Kvadrata, Kordej objavljuje stripove i ilustracije u domaćim magazinima i časopisima (Polet, Stripoteka, Spunk i ostali), ali i u frankofonim i skandinavskim zemljama, te Španjolskoj, Engleskoj, Njemačkoj, SAD i zemljama Latinske Amerike. Uskoro počinje raditi uglavnom za strane izdavače, pa tako crta Tarzana i Star Trek: The Next Generation, da bi zatim prešao u Marvel gdje je radio na cijelom nizu junaka i serijala, počevši od Black Widow, preko Cablea i Soldiera X, pa sve do X-Treme X-Men i New X-Men.

Dobitnik je brojnih nagrada za ilustraciju i strip u zemlji i inozemstvu. Živio je u Francuskoj, Danskoj i Kanadi, a odnedavno ponovno živi i radi u Zagrebu, zaokupljen uglavnom radom za poznatog francuskog izdavača Delcourt.

 

Add comment


Security code
Refresh

Translate

Who's Online

We have 89 guests online

feed-image Feed Entries


Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS./ AFA alge / Zagrepčani / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare i knjigoljupce